Svoradov Theatre: info. bio. and more.

Svoradov Theatre: Η ομάδα Svoradov Theatre δραστηριοποιείται από το 2014 στον χώρο των παραστατικών τεχνών, ενώ ασχολείται και με την ποίηση, τη μουσική και τα εικαστικά, σε θεωρητικό αλλά κι εφαρμοσμένο επίπεδο.

Πυρήνας της ομάδας είναι ο σκηνοθέτης και υποψήφιος διδάκτορας θεατρολογίας Τριαντάφυλλος Μποσταντζής και η ηθοποιός και λογοτέχνης, Ιωάννα Λιούτσια. Η ομάδα δραστηριοποιείται τόσο στο χώρο του θεάτρου, όσο και της performance και των εικαστικών τεχνών.

Παραστασιογραφία:
Silencio – Βενετία 2016
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance – Θεσσαλονίκη 2016 &
Αθήνα, Bob Festival 2015
Θρυμματισμένη Ανάμνηση – Ελευσίνα, Αισχύλεια 2015 &
Αρχαιολογικός χώρος Ιτωνίας Αθηνάς, Καρδίτσα, 2014
Τη Μοναξιά και τους Ανθρώπους να Φοβάσαι – Θεσσαλονίκη 2015
ΑΝΑΣΑ / ΜΠΕΚΕΤ – Θεσσαλονίκη 2015
Θα σε κάνω DADA – Θεσσαλονίκη 2014
Το άπειρο και το μηδέν (πρωτότυπη μελοποίηση ποιημάτων Κ.Καρυωτάκη) – Θεσσαλονίκη 2014-2015

Βιογραφικά 

Ο Τριαντάφυλλος Μποσταντζής είναι σκηνοθέτης θεάτρου και ταινιών μικρού μήκους, καθώς και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος των τμημάτων Θεάτρου ΑΠΘ, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΠΑΜΑΚ και Εμπορίας και Διαφήμισης ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Πριν από την δημιουργία των Svoradov Theatre σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Το ρούχο του γιου που σκοτώθηκε στις αρματοδρομίες (διασκευή της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, 2010), Μεγάλα Νταραβέρια κι ωραία πράματα (happening/street theatre με θέμα απομνημονεύματα του Μ.Βαμβακάρη, 2010), Trotski in pixels (performance εμπνευσμένη από το έργο Ο Τρότσκι εξόριστος του Π.Βάις, 2009), Τέσσερα Χειμερινά Ηλιοστάσια (σύγχρονο ελληνικό έργο της Φωτεινής Σαπουντζή, 2009). Ως ηθοποιός/περφόρμερ πρωταγωνίστησε στην διαδραστική πειραματική περφόρμανς  Ο Άμλετ Μασίν στα ερείπια της Ευρώπης (σκην:Αντρέας Λουκά, 2011).

Υπήρξε εισηγητής των σεμιναριακών μαθημάτων Παράσταση σε 10 Εβδομάδες και Crave – Sarah Kane, όπου με το πέρας των εργαστηρίων παρουσιάστηκαν οι παραστάσεις των συμμετεχόντων (2011 -2012).

Φιλμογραφία ως σκηνοθέτης ταινιὠν μικρού μήκους: 33/100 (2000), Sub glorious sin (2005) και ως σεναριογράφος στην βραβευμένη μικρού μήκους ταινία Loss (2004). Την τριετία 2005-2008 αρθρογραφούσε ως κριτικός κινηματογράφου στο περιοδικό Εξώστης της Θεσσαλονίκης.             Παίζει φλάουτο, πιάνο και κιθάρα. Γνωρίζει αγγλικά και σλοβακικά.

—  — — —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —

Η Ιωάννα Λιούτσια είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας  ΑΠΘ με ειδίκευση Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης, της Ανωτέρας Δραματικής σχολής Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ενώ φοιτά και στο τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ στην κατεύθυνση της Σκηνοθεσίας. Εκτός των παραστάσεων των Svoradov Theatre έχει συμμετάσχει στην παράσταση Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (σκηνοθ. Βαρβάρα Δουμανίδου, 2014-2015), στην performance The Book of Blood: the Human Writes (σε συν-σύλληψη με τους Leibniz Live Art Company, 50ά Δημήτρια Θεσσαλονίκης, 2015). Επίσης έχει συμμετάσχει στο audio book της Anna Juchnowicz Delicate Adonis is Dying (παρουσιάστηκε με την μορφή installation στο Gdansk της Πολωνίας, 2016). Το 2013 παρουσίασε την πρώτη της προσωπική περφόρμανς με τίτλο ΥΠΟ / ΛΟΓΟ -ΚρισίΑ.  Έχει σκηνοθετήσει και γράψει το κείμενο για την μουσικοθεατρική παράσταση Τρανζίστορ (2016). Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια-εμψυχώτρια ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων ενηλίκων αλλά και κάνοντας θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά.

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές Αρρυθμίες (2016) και Συνομιλίες σε Μη+ (2014), ενώ κείμενά της συνοδεύουν το λεύκωμα τέχνης Θρυαλλίδα (2016).Ποιήματά της υπάρχουν και σε ανθολογίες.Το πρώτο της θεατρικό κείμενο Τη Μοναξιά και τους Ανθρώπους να Φοβάσαι, απέσπασε το Β’Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου από το ΔΗΠΕΘΕ Β.Αιγαίου (2014).Έχει συμμετάσχει στον θεσμό της Λογοτεχνικής Σκηνής στη Θεσσαλονίκη το 2013, παράλληλα εμφανίζεται σε φεστιβάλ με poetry performance.To 2016 συμμετείχε στην εκδήλωση 5 Νέοι Ποιητές της Θεσσαλονίκης διαβάζουν το Άσμα Ασμάτων στη Ροτόντα, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, εκδήλωση η οποία υπήρξε η πρώτη επίσημη πολιτιστική εκδήλωση στη Ροτόντα.

Από το 2012 μέχρι σήμερα αρθρογραφεί γύρω από το θέατρο, επί του παρόντος στον Εξώστη. Παίζει κιθάρα. Μιλά αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά.Διατηρεί προσωπικό λογοτεχνικό blog: penthesileialioutsia.wordpress.com

 

Σελίδα των Svoradov Theatre στο facebook:                                 https://www.facebook.com/Svoradov-Theatre-288924067940478/?fref=ts

Email: svoradovtheatregroup@outlook.com.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s