Θρυμματισμένη Ανάμνηση (2014&2015)

Η ιδέα της παράστασης Θρυμματισμένη Ανάμνηση εντοπίζεται στο “ζωντάνεμα” παραστάσεων που εικονίζονται σε αρχαία ελληνικά αγγεία που έχουν διασωθεί. Η ιδέα του εγχειρήματος ξεκινά από τη διάθεση να στηθεί μια παράσταση, η οποία θα αναζητά την “ψυχή” του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η εξερεύνηση αυτή πραγματοποιείται μέσω μιας διαλεκτικής δραματοποίησης σκηνών από αρχαία κείμενα που “διηγούνται” τις ιστορίες των αγγείων που ζωντανεύουν. Τα κείμενα που βοηθούν τα αγγεία να ζωντανέψουν είναι η Οδύσσεια του Ομήρου, η Ιστορία του Ηροδότου, οι Τρωάδες και οι Βάκχες του Ευριπίδη, ο Αίαντας και ο Ιππόλυτος του Σοφοκλή. Πρόκειται για ένα παγανιστικό μωσαϊκό με ρίζες στο παρελθόν αλλά καρπούς το πάθος της παρούσας στιγμής.

Ο τίτλος του εγχειρήματος προέκυψε από την παραφθορά ενός στίχου του ποιήματος “Τα ερείπια της Παλμύρας” , του Νίκου – Αλέξη Ασλάνογλου.

Η παράσταση ανέβηκε στο Πανθεσσαλικό Ιερό Ιτωνίας Αθηνάς στη Φίλια Καρδίτσας το 2014 με συνεργασία των Svoradov με τους ηθοποιούς Διονύση Καραθανάση, Παναγιώτη Ράϊο, Ράνια Παπακώστα, Άγγελο Ζερμποίνο.

Η παράσταση συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ Αισχυλείων 2015 στην Ελευσίνα με συνεργασία των Svoradov με τους ηθοποιούς Διονύση Καραθανάση και Μιχάλη Γιαγκουνίδη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s